Тригліцериди із середньою довжиною ланцюжка (middle-chain triglicerides, або МСТ) - це, можливо, найменш відома на сьогоднішній день добавка для бодібілдерів. Вони є унікальним типом жирів, який надає широке коло корисних ефектів. Вони допомагають збільшити суху м'язову масу, зменшити надлишкові жирові відкладення, дають енергію для тренувань. Незважаючи на їхню величезну практичну користь, дивно, що так мало людей знають про них.
Традиційною вважається думка, що для того, щоб залишатися підсмаженим, ви повинні звести до мінімуму споживання жирів. Як із пристрастю стверджують більшість спортивних нутраціоністів, «якщо ви будете їсти жири - станете товстим!» Але з недавніх пір це твердження було дещо пом'якшеним, і зараз деякі види жирів навіть рекомендують включати до раціону. Були чітко визначені відмінності між різними типами жирів, такими як насичені, поліненасичені та мононенасичені, а також їхній специфічний вплив на стан здоров'я та самопочуття. Насправді, було навіть визнано, що омега-3 жири є прекрасним засобом, що допомагає оксидації жирів і покращує роботу серцево-судинної системи. функціях організму. Жири виконують захисну функцію, подібно до м'якої подушки оточуючи внутрішні органи. Вони покращують абсорбцію вітамінів та сприяють формуванню клітинних мембран, гормонів та простагландинів. Що б там не говорили деякі, організм не може існувати, не отримуючи жири разом із харчуванням. Проте, як відомо кожному культуристу, вживання занадто великої кількості жирів може мати суттєвий ефект на зовнішній вигляд тіла. Оскільки організм мало витрачає енергії з їхньої перетравлення, жири набагато легше перетворюються на жирові запаси, ніж інші нутритенти. У той час як білки та вуглеводи надають на організм термічний ефект - це означає, що ви витрачаєте 25% одержуваних з білками та вуглеводами калорій на їхнє перетравлення - енерговитрати на розщеплення звичайних жирів дуже незначні (1, 2). Після того, як ви вживали в їжу жири, вони відразу ж розщеплюються на жирні кислоти, які потім швидко переміщуються в жирові клітини, утворюючи жирові відкладення, що виконують функцію потенційного джерела енергії для відставленого використання - за умови, що ви їсте велику кількість вуглеводів. /p> МСТ - це зовсім інший тип жирів. Завдяки унікальній структурі молекули вони минають звичайні механізми, за допомогою яких організм формує жирові запаси. Замість того, щоб розпадатися на жирні кислоти, МСТ транспортуються прямо в печінку, де вони швидко перетворюються на моментальне джерело енергії. Отже, організм воліє відразу використовувати їх для енергетичних потреб, а не відкладати в жирових депозитах (3). В основному вони функціонують як щось проміжне між жирами і вуглеводами, без негативних ефектів обох цих нутрієнтів. strong>
Калорії – 100
Усього жирів -14 г
Насичені жири – 14 г
Масло MCT (тригліцериди із середнім ланцюгом) ) – 14 г
Рекомендації щодо застосування
Приймати по 1 столовій ложці (15 мл) щодня. Масло MCT також можна використовувати як замінник звичайних олій у салатних соусах.
Зберігати в прохолодному, сухому та темному місці в щільно закритій оригінальній упаковці. Після розтину продукт можна охолоджувати або зберігати за кімнатної температури.